Planning implantaten met 3D technologie

Bij het plannen en plaatsen van implantaten gebruiken wij driedimensionale ( 3D) technieken. Dit levert een veel grotere precisie op bij het bepalen en het plaatsen van de implantaten. Met deze technologie worden risico’s bij het plaatsen van complexe implantaten aanzienlijk verkleind.  De planningssoftware geeft onze MKA Chirurg driedimensionale nauwkeurige informatie over de anatomie van de mond, zoals;

  • De breedte en de dichtheid van je kaakbot
  • De exacte locatie van naburige tandwortels
  • De locatie van de zenuwen

Met deze precieze informatie kan de MKA chirurg beginnen met het plannen van de ideale locatie voor uw implantaten, bereikt hij het meest optimale resultaat en hij kan je laten zien hoe uw nieuwe tanden eruit zullen zien – zelfs vóór de behandeling!

Hoe gaat een behandeling met een digitaal model in zijn werk?

Eerst worden CT-scans van de patiënt gemaakt. Hierop worden de tanden zichtbaar, het kaakbot, het verloop van de zenuwen, de sinussen, en de zachte weefsels in de mond. Er worden ook metingen gedaan aan het gebit van de patiënt zelf en hiervan wordt een gipsen afdruk gemaakt.
De afmetingen van de afdruk worden ook in de computer ingevoerd. Op basis van alle totale gegevens kan de MKA chirurg (implantoloog) een behandelplan maken.

Bij het maken ervan houdt de MKA chirurg rekening met verschillende factoren:
het kaakbot, de vorm van de mond, de oorspronkelijke tanden, de vorm van het tandvlees, het verloop van de zenuwen en de sinussen.

Al deze zaken bepalen hoeveel implantaten er nodig zijn, onder welke hoek ze geplaatst dienen te worden, en hoe lang en hoe dik ze moeten zijn. De digitale scans met behulp van 3D planningssoftware kunnen ook problemen aanwijzen die met het blote oog bijna niet te zien zijn.

Aan de hand van het opgestelde 3D plan wordt er in het tandtechnisch laboratorium een boormal gemaakt. Met behulp hiervan worden de implantaten ingebracht. De boormal die geprint is, wordt bij het implanteren over in mondholte over de tanden en kiezen heen geschoven.

De MKA chirurg zet het implantaat in met behulp van boormal in de vooraf digitaal bepaalde richting en diepte. Het volledig guided plannen maakt het inbrengen van het implantaat buitengewoon veilig. De nauwkeurigheid van het 3D digitale systeem is een voordeel en de behandeltijd is over het algemeen korter. Bij een aantal behandelingen kan  zelfs je  tandvlees kan intact worden gelaten voor een snellere genezing en het voorkomen van complicaties. Omdat de ontwerpfase voor de behandeling gebeurt, is zelfs het mogelijk om ook al nieuwe tanden van te voren te laten vervaardigen. Daardoor kunnen deze in die gevallen al op dezelfde dag op de nieuwe implantaten worden geplaatst.

Orthognatische kaakchirurgische correcties met 3D technologie

Met een Tandheelkundig 3D beeldvormingssysteem maken wij zeer gedetailleerde 3D-modellen van de structuren van je gezicht, je kaakstrcutuur en je gebit. Met deze afbeeldingen kan de MKA chirurg je toestand beter begrijpen voordat hij tot een operatie overgaat.

Orthognatische kaakchirurgische correcties

Orthognatische kaakchirurgische 3D planning
 

Je chirurg kan belangrijke zenuwen, botten en andere structuren al lokaliseren voordat hij de operatie begint. De afbeeldingen zijn zo nauwkeurig dat we ze kunnen gebruiken om vooraf al de gewenste vorm en correcties te simuleren. Dit voorbereidingsdeel van het behandelplanningsproces  zorgt ervoor dat we het gewenste eindresultaat ook veel beter en gedetailleerder met je kunnen bespreken en uiteraard veel voorspelbaarder kunnen werken. Dit alles verbetert de behandeling en verkort de behandeltijd.